Oxxio glasvezel internet review : Naast energie nu ook internet

dec 2, 2019

Oxxio Glasvezel internet review

Heb je al een energiefactuur van Oxxio, dan is het goed om te weten dat je nu ook een factuur kunt krijgen voor je internet.. Want Oxxio glasvezel internet is gelanceerd.

Razendsnel internet wordt mogelijk met het vernieuwde glasvezel internet dat je sinds kort bij Oxxio kunt aanvragen. Er zijn hierin zelfs verschillende opties beschikbaar, waaruit je een keuze kunt maken. Zo bepaal je zelf welke internet snelheid je nodig hebt en voor wilt betalen.

Het e-mailen, surfen en downloaden is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Alles wat je met het internet wilt doen, is zo mogelijk zonder veel problemen. Je kunt tv-kijken en zelfs je favoriete films en series downloaden, zonder dat het heel lang duurt voor je verbinding hebt.

Zelfs als je gebruik  maakt van het internet met meerdere personen in je huishouden, dan is glasvezel internet van Oxxio voor allen beschikbaar. Het is zeker een goede keuze om over te stappen op internet van Oxxio als glasvezel op jouw adres geleverd kan worden. Vooral als je al klant bent van Oxxio.

Glasvezel versus DSL internet

Bij Oxxio kun je kiezen voor glasvezel internet, maar ook voor de vertrouwde DSL verbinding tot het internet.

Glasvezel internet staat voor breedband internet.

Hiervoor worden glasvezelkabels geïnstalleerd als deze nog niet aanwezig zijn tot aan jouw woning.

Via deze kabels kan het internet supersnel naar je woning worden geleid.

  • Glasvezel internet zorgt ervoor dat je een eigen internet lijn in huis hebt, waarbij de internetsnelheid niet gestoord wordt door externe factoren.
  • Tevens zal de snelheid niet worden gedeeld met buren die gebruik maken van eenzelfde lijn.

Doordat je over een eigen internetlijn beschikt, zal het internet een stuk sneller en minder versnipperd naar je woning toe kunnen worden geleid.

Dit komt ten goede van de snelheid en het gebruik van het internet.

Bovendien is tevens de up- en download snelheid van glasvezel nagenoeg gelijk aan elkaar waardoor je heel gemakkelijk bestanden kunt verzenden of ontvangen.

Natuurlijk zijn er ook nadelen van glasvezel, maar het is net aan jezelf om dit te overwegen. De ene vindt het goed terwijl de andere het onnodig vind.

Optimale snelheden met glasvezel

Internet via glasvezel kan met verschillende snelheden worden geleverd. Je hebt zo ook bij Oxxio de keuze uit verschillende pakketten, waarbij de snelheid verschillend is.

Als je internet via DSL kiest dan krijg je een downloadsnelheid tot maximaal 100 Mbps en een uploadsnelheid van 10 Mbps.

Als je daarentegen kiest voor een glasvezel aansluiting, dan kun je kiezen uit snelheden van 30, 100, 200,500 tot zelfs 1000 Mbps.

Als je veel gebruik maakt van het internet, voor e-mailen, surfen of zelfs tv-kijken, dan kan een hogere snelheid zeker wenselijk zijn.

Helemaal als meerdere personen in hetzelfde huis hier gelijktijdig gebruik van moeten maken.

Je verliest dan niets aan snelheid en kunt zonder storing of problemen allemaal gebruik maken van het internet, op laptop, computer, tablet of mobiele telefoon.

Verhoogde snelheden in toekomst

Het is zelfs al mogelijk om glasvezel aan te bieden met een snelheid tot wel 1.000 Mb per seconde en dit zal in de toekomst nog verder oplopen.

  • Met T-Mobile glasvezel internet kun je nu een premium abonnement nemen die tot 1000Mbits levert.
  • En voor de mensen die geen glasvezel internet hebben, heeft Ziggo nu een Giga abonnement die via kabel 1000Mbits levert.

Met verhoogd internet kun je intensief gebruik maken van het internet en gelijktijdig, downloaden, internetvideo’s of films streamen, data uploaden en tv-kijken, zonder dat hier een verstoring in te merken is.

Als je normaal gebruik maakt van het internet dan is een snelheid van 100Mbps zeker al ruim voldoende.

Om erachter te komen wat je snelheid is kun je een speedtest doen.

Bij Oxxio glasvezel internet kun je daarnaast nog kiezen voor andere pakketten tot wel 500Mbps, dus er zijn zeker voldoende mogelijkheden voor supersnel en effectief internet als je voor glasvezel kiest vanuit Oxxio.

Bekijk dus zeker de verschillende opties en bedenk wat je nodig zult hebben voor jouw huishouden.

Niet de eerste Energieleverancier

Oxxio is niet de eerste Energieleverancier die het stap maakt om internet te leveren op de markt.

Zo heeft de Energiemaatschappij NLE ook glasvezel internet abonnementen aangeboden als een nieuwe assortiment aan haar klanten. En het werkt!

Bekijk hier: de Glasvezel internet van NLE.

Als we naar redenen moeten zoeken buiten het feit dat het zorgt voor meer klanten en aldus meer omzet om internet af te nemen van een energieleverancier. Komen we uit op het volgende: Men vind het fijner om zijn/haar facturen en diensten onder 1 maatschappij te hebben. Zo heeft NLE dit jaar met goede resultaten weten te afsluiten.

Ook het feit dat men door technologie en ontwikkelingen steeds minder energie zou stoken in de toekomst heeft de energiemarkt een beetje tintelingen bezorgt. Dus het idee om als energieleverancier ook internet aanbieden aan je klanten, was wel het 1 van de beste investeringskeus geweest voor in het toekomst.

Ben je benieuwd hoe andere providers het doen, of zou je meer reviews willen lezen? Bekijk de glasvezel aanbieders pagina voor meer nieuws en interessante aanbiedingen.

Postcode check voor glasvezel

Om er zeker van te zijn dat internet via glasvezel bij jouw woning geleverd kan worden door Oxxio, kun je heel gemakkelijk de postcode check doen.

Deze is bovenaan het artikel en op de homepage te vinden, waarbij je enkel je postcode hoeft in te voeren en gelijk duidelijk wordt welk internet op jouw adres geleverd kan worden.

Glasvezel is nog niet overal aangelegd en dus beschikbaar, dus het is zeker belangrijk om eerst te controleren wat mogelijk is.

Glasvezel internet is op veel plaatsen in Nederland beschikbaar en reeds 2,7 miljoen huishoudens maken hier gebruik van.

Als het op jouw adres geleverd kan worden, zie je gelijk wat de snelheid zal zijn.

Wie is oxxio?

Oxxio is een energieleverancier die sinds 2000 gas en licht levert.

Het bedrijf behoort samen met andere energieleveranciers tot Eneco als dochter en opereert nog steeds op zijn eigen naam sinds 2011.

Dat houdt in dat je gewoon klant bent van Oxxio, maar als we verder kijken naar de bedrijfstak komen we Eneco tegen.

Waarom kiezen voor Oxxio?

Oxxio is een energieleverancier die groene gas en licht levert en streeft om te scoren met duurzame energie vergeleken met andere aanbieders.

Een bedrijf die streeft om het wereld een stuk duurzamer te maken en kiest voor groene energie vertelt veel over haar imago.

Zo is Oxxio bereid voor nieuwe ontwikkelingen en hierbij blijkt dat glasvezel internet aanbieden een gezond keus is.

Waarom biedt Oxxio glasvezel internet?

De infrastructuur voor glasvezel is in tegenstelling tot de gewone kabelinfrastructuur een stuk groener en gezonder.

Zo wordt glasvezel vergeleken met kabel minder snel warm, en is de kans tot oververhitting en beschadiging aan het milieu kleiner.

In deze PDF lees je hier meer over.

De hype en de vraag naar glasvezel

Natuurlijk is glasvezel internet steeds populairder onder huishoudens in Nederland.

Dit komt omdat we bijna niet meer kunnen leven zonder internet.

Sterker nog we balen ervan als het internet traag is.

De hype komt omdat alle providers steeds meer mensen zien kiezen voor glasvezel in plaats van kabel.

Steeds meer mensen willen een betere en een stabielere verbinding.

Omdat er steeds meer vraag is op de markt naar glasvezel internet, gaan de providers hierop inspelen.

Zo zijn er op dit moment 9 glasvezel aanbieders in Nederland inclusief Oxxio glasvezel.

Wat is de levertijd?

De levertijd van Oxxio glasvezel internet is 2-3 weken, dus hou er rekening mee wanneer je gaat overstappen naar Oxxio glasvezel internet dat je 2-3 weken moet wachten.

De beste oplossing is dan hiervoor:
Eerst Oxxio bestellen, wachten tot het geleverd is en vervolgens je andere internetprovider opzeggen.

Hoe doe je dit?

Als je op de website bent van Oxxio, (dat kan door middel te klikken op de banner hierboven), dan kun je bij het bestellen van je glasvezel abonnement de optie kiezen: ”Ik zeg mijn huidige internetabonnement zelf af”.

Wat vervolgens?

Als Oxxio glasvezel is geïnstalleerd en je internet werkt prima, dan bel je even je oude internetprovider op om je abonnement op te zeggen. Dit is zo gedaan, wellicht kan er een wachttijd zijn als het druk is.

Hoe wordt glasvezel geïnstalleerd?

Als je al eerder glasvezel internet heb gehad, is het slechts een kwestie van overstappen.

Je krijgt een handleiding thuis opgestuurd en je kunt het zelf doen in 10 min.

Lukt het je niet?

Dan kun je bellen voor een gratis installatie door monteur.

Wat nou als ik eerder geen glasvezel internet heb gehad?

Als dit de eerste keer is dat je kiest voor een glasvezel abonnement en je hebt eerder geen glasvezel gehad thuis, dan heb je 2 opties:

1. Als je komt van Coax kabel zoals die van ziggo, moet er een klein installatie gedaan worden door de monteur en dit kost €50.
Hiervoor moet glasvezel wel beschikbaar zijn op je adres. Dus doe eerst een (glasvezel check met je postcode)

2. Als je een postcodecheck hebt gedaan, en er is nog steeds geen glasvezel beschikbaar op je adres, dan kun je het beste kiezen voor een internetabonnement met veel Mbits zoals de Ziggo max internet.
Want helaas is dan glasvezel niet beschikbaar, maar heb je wel snel internet.

3. Het kan ook zijn dat wanneer je een huurder/eigenaar bent, de vorige inwoner/eigenaar wellicht al glasvezel had, om erachter te komen is een glasvezel check een must.

 

Oxxio glasvezel Internet + Tv + Bellen (Alles-in-1) AanbiedingOxxio glasvezel internet aanbieding

Wanneer je gaat kiezen voor een glasvezel abonnement van Oxxio kun je mooie bonussen ontvangen als een nieuwe of bestaande klant.

  1. Wanneer je energie gaat combineren met je internetabonnement krijg je €2,50 korting op je abonnement.
    Hoewel bij T-Mobile glasvezel internet de combivoordeel hoger is, ben je bij Oxxio op je maandabonnement voordeliger. Oxxio is goedkoper.
  2. Daarnaast wanneer je kiest voor een Internet + Tv of een Alles-in-1 abonnement krijg je gratis ”Opnemen van je tv” pakket erbij.
  3. En wanneer je geen klant bent bij Oxxio, en je wilt zowel Oxxio glasvezel internet + Energie afnemen, krijg je elke maand €7,50 korting op je abonnement.

Je kunt op de website van Oxxio zelf kiezen wat voor cadeau je wilt ontvangen.

Bekijk ook: De meest gekozen Alles-in-1 glasvezel abonnementen:

Share This